Aromatherapie

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op het gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Aromatherapie is een samentrekking van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Het heeft een heilzame werking voor lichaam en geest.

Aromatherapie wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren zouden inwerken op het onderbewuste en een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht brengen. Deze pure geuren kalmeren de geest en verlichten fysieke spanningen.

Het is een ideaal middel om de chakra's in balans te brengen en te herstellen. Daarnaast kan de olie ook worden ingezet om diverse lichamelijke ongemakken te genezen en te voorkomen.

 

Er zijn diverse manieren om aromatherapie te gebruiken:

  • Op de huid verdund met een basisolie/massageolie
  • Op de huid in een mengsel
  • Verdampen in een kamer met een brander of verdamper (diffuser)
  • Verdampen in een ruimte op een tissue, wattenschijfje of een bakje met Himalayazout
  • In een spray, bijvoorbeeld een aura spray of roomspray
  • Druppelen op een aroma medaillon, armband of autodiffuser

 

De aura spray en de etherische oliën van de Groene Linde zijn een hele mooie ondersteuning bij HSP, voor zowel kinderen als volwassenen. Het zorgt ervoor dat je als hoogsensitief persoon meer focus, rust en bescherming ervaart tegen alle prikkels om je heen.

Deze sprays en oliën zijn verkrijgbaar in de praktijk en worden ook gedurende de behandeling ingezet indien nodig.