Orthomoleculaire Voeding en Suppletie

 

Orthomoleculaire voeding wil zeggen: Voeding die de juiste moleculen, ofwel bouwstoffen, bevat voor ons lichaam. Voorbeelden hiervan zijn vitamines, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren.

Door een orthomoleculair voedingspatroon ontstaat in eerste instantie meer energie. Andere positieve gevolgen zijn onder andere: minder stressgevoeligheid, een minder droge huid, een rustiger hoofd, minder last van gebroken nagels en haaruitval, minder snel hoofdpijn en een gezonder lichaamsgewicht. Uiteraard kunnen specifieke gezondheidsklachten worden aangepakt door te kiezen voor de juiste bouwstoffen.
Daarnaast verbetert de weerstand waardoor bacteriën en virussen minder kans krijgen. Uiteindelijk resulteert een orthomoleculair voedingspatroon tot een energieker en actiever leven.

 

Gebruik je suppletie (vitaminen, mineralen, .... )? Neem het mee naar je consult. We testen meteen even of ze geschikt voor jou zijn en of jouw lichaam er inderdaad behoefte aan heeft. Ook kan het zo zijn dat je geen suppletie gebruikt maar dat je in de loop der jaren toch een dermate gebrek hebt opgebouwd dat suppletie een onderdeel van de oplossing kan zijn. Tijdens een lange periode van stress kan bijvoorbeeld jouw magnesiumverbruik zo hoog zijn geweest dat een tijdelijk gebruik magnesium een onderdeel van de oplossing kunnen zijn voor jouw klachten.