Voor een hoogsensitief kind kan de wereld behoorlijk overweldigend zijn en ik als HSP coach bied je graag begeleiding vanuit de visie dat HSK's recht hebben op (h)erkenning van hun gevoeligheid en kwaliteiten, zodat ze kunnen opgroeien met een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Hierdoor zullen ze in staat zijn hun eigen plek te kunnen vinden en zich meer op hun gemak te voelen in deze wereld en daardoor een meer ontspannen en lichter leven kunnen gaan leiden. 

 

Het komt regelmatig voor dat, aangezien hoogsensitiviteit een aangeboren en erfelijke eigenschap is, jouw kind ook hoogsensitief is. Hoe ga je daar binnen het gezin mee om? Hoe kun jij er het beste voor je kind zijn en hem of haar hierin begeleiden en ondersteunen? Wat dan voornamelijk belangriijk is, is dat je als ouder of begeleider kennis hebt van hoogsensitiviteit, zodat je het kunt (h)erkennen en onderscheiden van bijvoorbeeld ADHD, ADD en autisme. 

 

De volgende onderdelen komen tijdens het HSP coachingstraject van kinderen aan bod:

 • wat is hoogsensitiviteit, inzicht en kennis verkrijgen hierover
 • wat gaat er in je kind om
 • welk gedrag wordt veroorzaakt door hoogsensitiviteit en welk gedrag niet
 • hoe ga je als ouder om met een hoogsensitief kind die overprikkeld of onderprikkeld is
 • waar wordt je als ouder zijnde mee geconfronteerd
 • wat heb je zelf als ouder nodig om sterk in je schoenen te blijven staan 
 • praktische tips voor meer ontspanning
 • praktische tips voor meer focus en concentratie bij je kind
 • hoe voorkom je stress, overprikkeling, onderprikkeling en eventuele driftbuien
 • hoe kun je troosten en begrip tonen en tegelijkertijd ook consequent blijven en je grenzen bewaken
 • hoe geef je je kind een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen mee
 • wat heeft jouw kind op school nodig en hoe communiceer je daar met school over
 • hoe kan je kind zich staande houden in onze maatschappij

 

 

 

 

Ik gebruik tijdens het coachen van je kind een eigen ontwikkelde methode:

VOELEN - DENKEN - DOEN

Ook een stuk begeleiding van de ouders komt aan bod

Het belangrijkste begint uiteindelijk bij jezelf! Het is namelijk van essentieel belang dat jij zelf goed in je kracht staat om je kind te kunnen helpen hetzelfde te doen en hem of haar het vertrouwen en goede moed mee te geven om de wereld tegemoet te treden. Tijdens het HSP coachingstraject van je kind, zal ik je ondersteunen en begeleiden bij het proces van de opvoeding van je kind, maar ook bij je eigen proces.

 

Spiegelen

Dat je kinderen je spiegelen, heb je vast al eens ervaren. Ze praten je na, ze doen je na en als ze onrustig zijn of boos, heb je misschien vast al zelf de link gelegd met je eigen onrust of emoties. Maar ook op een veel dieper niveau houden ze je een spiegel voor. Door tijdens het coaching consult meer zicht te krijgen op waar jij als ouder of begeleider nog onverwerkte pijn, belemmerde overtuigingen, onzekerheden of blokkades hebt en deze aan te pakken, merk je vaak al snel een positieve verandering in het gedrag van je kind. Ze spiegelen met hun gedrag delen van jouw onbewuste. Je kunt het gedrag van je kind leren vertalen naar je eigen leven, en zo open je ook tegelijkertijd een schat aan informatie voor je eigen persoonlijke groei. 

 

HSK Strong Willed

Mocht je nou je kind deels herkennen in de omschrijving van hoogsensitiviteit, maar vertoont jouw kind daarbij ook een zeer sterke wil, welke zich uit in onverwachtse boosheid, verdrietig voelen, niet willen luisteren, erg druk in het hoofd, slecht kunnen slapen, niet goed kunnen concentreren en opvallend zich anders gedraagt dan gemiddeld.

Dan spreek je over een hoogsensitief kind met een Sterke Wil (HSK Strong Willed).

Bij deze vorm van hoogsensitiviteit kan de frustratie hoe hiermee om te gaan binnen een gezin met meerdere gezinsleden oplopen. 

Vooral de hoogsensitieve kinderen met een sterke wil weten je als geen ander te raken, ze lijken precies te weten waar jouw gevoelige snaar zit of op welk knopje hij of zij moet drukken om jou te laten ontploffen. Weersta op die momenten maar eens de neiging om de controle te herpakken en te verlangen dat je kind naar je luistert. Draai het eens om en luister eens goed naar wat je kind je eigenlijk wil zeggen. Ook hier geldt dat de momenten waarop je het meest geraakt wordt, je de grootste kansen biedt om heel veel over jezelf te leren. Het is wonderlijk om eens te ervaren wat jij kunt leren van je kind, in plaats van andersom…;)

Met de methodes die ik toepas in mijn praktijk kan ik ervoor zorgen dat de rust en de balans weer terug kan keren en jij en jouw kind ook weer een innerlijke rust gaan ervaren. weer rustig kunnen slapen en hoe eventuele driftbuien voorkomen kunnen worden.

 

Ben jij een ouder of begeleider van een hoogsensitief kind (Strong Willed) en wil je hem of haar graag beter begrijpen en ondersteunen in de ontwikkeling van hoogsensitiviteit? Maak dan een afspraak voor een HSP coaching consult voor kinderen en we gaan samen bekijken wat ik voor jullie kan betekenen hierin. Welke inzichten, handvatten en tools ik jullie kan aanreiken om jouw en je kind hierbij te begeleiden en de rust binnen het gezin weer te laten terugkeren.

Maak hieronder je afspraak

 

De met * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

Je gegevens zijn helemaal veilig bij mij, de privacyverklaring is van toepassing.


Voorbeeld van een ondersteunend product bij hoogsensitieve personen:

Setje van 5 aurasprays € 19,95

Bestel hier jouw HSP aurasprays setje