Reiki cursussen bij JustNaturall in Castricum

 

Bij JustNaturall leer je Reiki volgens 'The Traditional Usui System of Natural Healing'

Je werkt samen met een medecursist en krijgt veel persoonlijke en individuele begeleiding. 

 

Reiki is een ambacht en tijdens de cursussen leer je de geschiedenis van Reiki en de werking van energie goed kennen. Je wordt afgestemd op de universele energie en leert hoe je jezelf en anderen kunt behandelen. Direct na de cursus kun je zelf met de energie gaan werken. 

 

Zelf ben ik geen voorstander van grote groepen, online of schriftelijke lessen. Het ambacht en de kennis om een goede behandelaar te worden verdwijnen in hoog tempo. Juist doordat bij dat soort opleidingen cursisten zonder enige ervaring de titel Reiki Master kunnen krijgen zal het ambacht en de kennis van Reiki achteruit gaan. 

Bij JustNaturall vinden we het belangrijk dat de kwaliteit en de juiste overdracht van Reiki gewaarborgd blijft.

 

Oefenen is een belangrijk onderdeel van de cursus en het uitvoeren van Reiki. Op deze manier raak je vertrouwd met het Reiki gevoel in je handen. Tijdens het oefenen komt de energiestroom op gang en zul je leren wat er gebeurt tijdens een behandeling en hoe dat voelt. Ook worden de basishandposities geoefend zodat er samen met de medecursisten de kracht van de energie ontdekt kan worden. Het oefenen zorgt ervoor dat cursisten vertrouwen krijgen in wat ze doen en herkennen wat er gebeurt. 

 

De kracht kan pas worden ontdekt door het werken met Reiki en dat is een heel individueel proces, waarbij een goede begeleiding hoort. Alleen dan komt Reiki tot zijn recht en zal een cursist de energie begrijpen en veel plezier krijgen in het werken met de energie en het geven van behandelingen.

 

Master worden

Een goede Reiki Master is vaak al jaren als behandelaar aan het werk voordat er gedacht kan worden aan het lesgeven in Reiki. Na een cursus Reiki I is het goed om eerst ervaring op te doen om voldoende basis te hebben om verder te gaan met Reiki II. Pas wanneer je de kracht en mogelijkheden van de energie goed kent heeft het zin om je kennis te verdiepen met een volgende cursus. Ook na Reiki II is het verstandig de nieuwe mogelijkheden goed te onderzoeken en te gaan werken met de symbolen om daar de kracht van te ontdekken. Reiki Master worden is een traject van veel ervaring opdoen, veel lezen, zelfontwikkeling en daarna onder begeleiding van een andere ervaren Master je eigen lesmateriaal en cursusopbouw maken. 

 

Het kiezen van een goede opleider

Tegenwoordig is het lastig om uit het enorme aanbod een geschikte Reiki cursus uit te kiezen. Daarnaast hangt het er natuurlijk ook vanaf waarvoor je Reiki wil gaan gebruiken. Reiki voor je huisdier vraagt minder kennis dan wanneer je een praktijk wil gaan starten en anderen wil gaan behandelen of op den duur zelf als Reiki Master wil gaan werken. Wanneer je een goede behandelaar wil worden en serieus het ambacht wilt leren is het in ieder geval belangrijk kritisch te zijn en de opleiding daarop te selecteren. 

 

Reiki en de verschillende tarieven

Naast het verschil in kwaliteit van de opleidingen zijn er ook grote verschillen in de kosten van een Reiki cursus. Veel Nederlandse Reiki Masters zijn aangesloten bij de Reiki Vereniging Cirkel. De Cirkel is voorstander is van betaalbare en eerlijke prijzen om Reiki toegankelijker te maken voor iedereen. Daarnaast is de Cirkel actief in het stimuleren van kwaliteit binnen alle Reiki opleidingen in Nederland. Bij JustNaturall krijg jij als cursist een gedegen Reiki cursus met voldoende kennis, achtergronden en informatie aangereikt. Daarnaast zul je goed worden begeleidt in het geven van (zelf)behandelingen en zul je hiermee goed in staat zijn om de Reiki energie te voelen, te laten stromen en door te kunnen geven.

 

Ik zie ernaar uit je tijdens de Reiki cursussen te mogen ontmoeten:

 

- Reiki I cursus

- Reiki II cursus

- Reiki IIIA cursus

- Reiki IIIB Master/Teacher opleiding 

 

Warme groet,

Natasja