• NIEUW! De Zen Moment behandeling
  • NIEUW! Natuurlijke huidverzorging van MARIA ÅKERBERG
  • De praktijk is geopend op afspraak
Home » Aanbod » Energetische therapie

Wat is energetische therapie?

Energetische therapie is zo oud als de mensheid zelf. Maar wat is het nu eigenlijk?

Energetische therapie wordt ook wel paranormale therapie of magnetiseren genoemd en zijn termen die we tot nu toe allemaal wel eens hebben gehoord. Simpel gezegd is energetische therapie het overbrengen van kosmische of universele energie, waarbij het opruimen van blokkades en het activeren van het zelfgenezend vermogen van de mens centraal staat.

 

Waar komt nou die energie vandaan? Voor de één is het afkomstig uit de kosmos, de ander ervaart het als Goddelijke energie en een ander noemt het weer een andere bron. Het maakt niet uit welke naam eraan gegeven wordt, belangrijk is wat ermee gedaan wordt!

Door alles wat leeft stroomt levensenergie. Als we ons ziek voelen of ergens pijn hebben, zijn we zelf al geneigd onze handen precies daar te leggen waar de meeste energie nodig is. De kanalen waardoor deze energie van nature door het lichaam gaat, zijn bij veel mensen geheel of gedeeltelijk geblokkeerd geraakt door pijnlijke en/of onverwerkte ervaringen of trauma's. De levensenergie kan daardoor niet of nauwelijks stromen, wat pijn en ongemak kan veroorzaken.

 

Holistische visie:

Ik werk als energetisch therapeut vanuit een holistische visie, dat wil zeggen dat ik de mens zie als een geheel van mentaal, emotioneel en fysiek niveau. Alles is met elkaar verbonden. Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is en de behandeling is erop gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen. Als je langdurig uit balans bent op het mentale vlak (zoals angsten, piekeren, stress of hooggevoeligheid) kan dit uiteindelijk leiden tot emotionele onbalans (zoals somber voelen, snel huilen of gauw boos worden). Dit kan weer tot gevolg hebben tot lichamelijk onbalans en zou zelfs kunnen leiden tot lichamelijke onbalans in de vorm van allerlei (pijn)klachten en ziektes.

 

Het innerlijk genezen, keuzes maken vanuit je innerlijke kracht, het kan allemaal zolang je gezond bent. Maar zodra er een conflict optreedt tussen lichaam, geest en ziel, waardoor de draaglast groter wordt dan de draagkracht, kunnen er verschillende klachten onstaan. Ons lichaam is van nature intelligent en wil ervoor zorgen dat je gezond en in balans blijft. Wanneer je uit balans bent of niet gezond bezig bent, geeft je lichaam duidelijke signalen bijvoorbeeld fysieke, emotionele of psychologische klachten en/of problemen. Vaak luisteren wij niet goed naar deze klachten/signalen. We onderdrukken ze vaak zelfs. Denk maar eens aan het innemen van een pijnstiller bij hoofdpijn, hierdoor zal in de meeste gevallen de pijn (het symptoom) vaak tijdelijk verdwijnen. Ons lichaam wil ons eigenlijk iets vertellen, we zijn het verleerd om naar de signalen van ons lichaam te luisteren. Je kunt dus een pijnstiller innemen (symptoombestrijding), maar je lost daarmee niet de oorzaak op.

Zolang de oorzaak niet wordt opgelost zal het lichaam steeds blijven proberen om signalen af te geven. Hoofdpijn klachten kunnen dus overgaan naar migraine, maar ook naar andere klachten. Zo wordt het lastiger achter de boodschap van je lichaam te komen. Word je dus bewust van je klachten en luister naar je lichaam, zodat de klachten niet erger worden. Ik als energetisch therapeut en HSP coach kan  jou helpen om tot de kern van de klachten te komen en om die balans weer te herstellen, zodat je klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

 

De therapie kan aanvullend naast reguliere en andere alternatieve therapieën worden toegepast. Het is een veilige en natuurlijke behandelwijze!