Boek je in november een behandeling vanaf € 45,- dan ontvang je een Vertroetelbon t.w.v. € 12,50 cadeau!

Home » Aanbod » Counseling

Wil je wat meer rust in je hoofd en kalmte in je hart? Heb je een nare gebeurtenis meegemaakt die te maken heeft met menselijke relaties, werk of veranderingen en weet je niet hoe je ermee om kunt gaan? Wil je het positieve uit het negatieve halen?

Als aanvulling  op onze behandelingen kun je bij ons ook terecht voor counseling. In deze snelle en drukke maatschappij is het prettig een vertrouwenspersoon te hebben waar je zo nu en dan eens langs kunt gaan als je een luisterend oor nodig hebt of een goed gesprek wilt hebben.

 

Wat is counseling?

Counseling is een laagdrempelige manier van (emotionele) begeleiding en richt zich op gezonde mensen die uit evenwicht zijn geraakt, om de zaken weer even op een rijtje te zetten. Als counselor los ik geen problemen op, maar help ik jou de balans in jezelf en je leven weer terug te vinden door oprecht te luisteren met aandacht. Samen gaan we op zoek naar een oplossing binnen de grenzen van jouw eigen mogelijkheden, zodat je weer optimaal kunt functioneren. 

 

Waarom counseling?

Als je in een veilige omgeving met iemand kunt klankborden en praten over zaken op het gebied van werk, relatie of privé waardoor je uit evenwicht bent geraakt, zonder dat die persoon daarover oordeelt, dan werkt dat zeer bevrijdend. Het draagt bij om de balans in je leven weer terug te vinden. Alle antwoorden die wij zoeken op onze vragen, zijn opgeslagen in ons lichaam. Door jezelf open te stellen maak je ruimte om die antwoorden te vinden die je diep van binnen al weet. Wij worden onzeker of raken uit evenwicht omdat wij bevestiging zoeken buiten onszelf, bij anderen. Wij kunnen je helpen je weer meer te laten vertrouwen op je eigen intuïtie, zodat je weer in je eigen kracht komt te staan. Het is ook mogelijk om het counseling gesprek buiten in de natuur te laten plaatsvinden. We zullen dan tijdens een natuurwandeling het counseling gesprek voeren.

 

Over energetisch en holistisch therapeut Natasja:

Vanuit mijn vak als schoonheidspecialist maakte ik kennis met problemen waar mensen tegenaan kunnen lopen. Na een behandeling ontstond er vaak spontaan de behoefte aan een gesprek. Vaak om ervaringen te bespreken, het hebben van een uitlaatklep of om uiting te kunnen geven aan emoties die kwamen opwellen tijdens de behandeling. Ik heb daarin waar nodig mijn cliënten altijd zo goed mogelijk willen bijstaan, door ze op een zo professioneel mogelijke wijze te begeleiden en advies te geven. Dit maakte dat ik mij beroepsmatig ben gaan verdiepen in coaching en counseling, en daarin de nodige trainingen en opleidingen volgde, zoals onder andere energetisch en holistisch therapeut, HSP coach en natuurvoedingsadviseur. De cliëntgerichte benadering past mij heel goed, omdat ik de mens achter de persoon belangrijk vind. Inmiddels heb ik als gediplomeerd counselor-coach al veel mensen mogen begeleiden en vaak met succes. Counseling kan ook preventief worden ingezet, gewoon omdat je daar even behoefte aan hebt. Een goede vertrouwensrelatie met elkaar is hierbij van groot belang en er wordt dan ook discreet met de gesprekken omgegaan en ik houd mij aan de geldende geheimhoudingsplicht.

 

Gedurende het counseling gesprek bieden we je ook de begeleiding en helderheid bij :

 • het bewust worden wat jouw wensen en behoeften zijn
 • het kunnen maken van keuzes op het gebied van relatie, gezin, studie of werk
 • het inzien wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je ze het best kunt benutten en inzetten
 • leren denken in oplossingen en niet in problemen
 • hoe je het beste nieuwe situaties kan aangaan
 • een positievere benadering van communiceren, denken en kijken
 • meer structuur, rust en regelmaat in je leven
 • intuïtieve ontwikkeling
 • gedragspatronen leren (h)erkennen en doorbreken
 • levensvraagstukken wie jij bent, wat je doel is en hoe dat te bereiken
 • time management; hoe je efficiënter om kunt gaan met je tijd
 • voeding en beweging voor een gezonde levenstijl 

 

een afspraak maken voor een counseling gesprek